Obiadokolacja w formie bufetu
Menu I
przystawka szefa kuchni, wszelakie pieczywo, masełko
Zupa:
botwinka z ziemniakami
Danie główne:
filet z dorsza po grecku z młodymi ziemniaczkami, sałata lodowa ze śmietaną lub naleśnik z serem
Deser:
ciastko półfrancuskie z jabłkiem
Napoje:
kompot owocowy, herbata
Menu II
Przystawki:
tartinki z łososiem, ogórek faszerowany serkiem, wszelakie pieczywo, masełko
Zupy:
krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym, rosół z ryżem
Danie główne:
szaszłyk drobiowy panierowany, pieczeń w sosie własnym, racuchy z jabłkiem
Dodatki:
ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie
Kompozycje surówek:
z selera, sałatka z białej kapusty, sałata zielona z sosem
Deser:
galaretka z kremem, makowiec
Napoje:
kompot owocowy, kawa, herbata z cytryną
Menu III
Przystawki:
śledź w śmietanie
koreczki z wędlin i warzyw, wszelakie pieczywo, masełko
Zupy:
barszcz zabielany z ziemniakami, krem porowy z paluszkami
Danie główne:
kotlet schabowy, zrazy w sosie grzybowym, pierogi ruskie z cebulką
Dodatki:
ziemniaki młode, kasza gryczana
Kompozycje surówek:
kapusta młoda zasmażana, sałatka z ogórka kiszonego, sałata zielona z sosem
Deser:
kruche ciastka, rolada z masą czekoladową
Napoje:
kompot owocowy, kawa, herbata, woda niegazowana z nutką cytrynową